top of page
Zoeken

Puzzelstukjes

De magie van social media!

Een crashdieet hier, een tool om van al je klachten af te komen, een wonderpilletje daar, 'even' sporten. Ik zeg in één woord: onzin!!

Zo dat is eruit!

Want ik zie tegenwoordig toch echt de quick-fix oplossingen rond vliegen. Mijn inziens is er eerst zoveel meer nodig. Als iemand in mijn praktijk komt ga ik eerst alleen luisteren, vragen stellen en weer luisteren. Als ik dan weet wat er bij deze persoon speelt is het zoveel meer dan alleen te roepen dat vitamine d wel de oplossing is. Ten eerste is het belangrijk dat mensen hun eigen verantwoording pakken. Wat ik hiermee bedoel?
Als iemand een uur op een tafel gaat liggen bij de masseur, maar daarnaast niet op zijn voeding let, veel stress heeft en geen rust pakt gaat die schouderpijn niet over!
Dus als ik iemand met 10 flesjes de deur uit stuur en daarnaast niks gaat het niet werken. Als de puzzelstukjes niet in elkaar vallen is de puzzel dus niet compleet. Laten we wel wezen, dat ik onwijs blij ben met alle mooie ondersteunende producten die wij tegenwoordig kunnen bieden. Onze voeding is namelijk niet heel veel meer waard en komen we dus ook veel tekort. En ook ik geef dus echt wel suppletie mee. Maar enkel als ik weet wat er mis is. Niet zomaar omdat de buurvrouw ook vitamine C neemt.

Ik wil hier helemaal niet bot overkomen of zeggen dat mijn manier van werken het beste is. Absoluut niet! Maar ik vind wel dat wij tegenwoordig in een quick-fix maatschappij leven en het liefst ons probleem gisteren als morgen nog is opgelost. Op alle fronten overigens! Maar wellicht kan het zo zijn dat het probleem al minder wordt als je bewust stil staat en naar je eigen lichaam gaat luisteren.

Kindjes met buikpijn, vrouwen die zwanger willen worden, mannen die moe zijn, mama's die de ballen niet hoog kunnen houden, maar ook mensen die zichzelf een emotie-eter noemen. Ik vraag dan vaak waarom ze dit vinden. Ze vertellen mij dat het de hele dag goed gaat, maar dat ze in de avond los gaan. Niet zo gek! Als jij de hele dag op stressniveau leeft en bijna niet eet, gaat je lichaam om energie schreeuwen. Je hebt namelijk energie nodig om te kunnen rennen voor die leeuw. En als je dan geen energie hebt gaat dat niet zo snel. Daarbij gaat je lichaam op spaarstand om maar genoeg energie te houden voor de vlucht! En dan heb je een hoop ellende! Je lichaam doet dingen die tegen je gevoel ingaan: je wordt moe, veel ziekjes, stemmingswisselingen en vooral niet afvallen. Je lichaam is van slag. En dan heb je vaak een lange zoektocht. Dat kun je niet enkel met een shake of pilletje oplossen. Dat is echt gaan luisteren naar je lichaam en begrijpen hoe brein&buik samen werken. En dus je leefstijl hier op gaan aanpassen. En juist dat vinden wij lastig. Want verandering vinden wij eng. Stilstaan vinden wij eng, ontspanning is tegenwoordig falen en gezond eten is voor konijnen. En dan rennen we snel naar ons 'veilig' leventje. We gaan weer terug in onze oude patronen en zo komt er stiekem weer een klacht bij.

Terugkomend op social media. Ja, ik word er ook door verleid. Ik kijk naar de reclame en laat mij ook regelmatig mee nemen in alle aanbiedingen. Maar weet dat dat ene apparaat niet de uitkomst is en weet dat het niet even een challenge is. Het is een en, en ...en.... en. Of je nu wilt afvallen, fitter wilt worden of van je klachten af wilt komen.

Weet je: niks is perfect. Zoals ze zeggen dat het gras niet groener is bij de buren, is dat de buik op social media ook niet. Ik zeg altijd: fit en fat is echt iets heel anders! Focus je eens wat meer op fit zijn, dat minder fat komt dan. Maar focus je vooral op jezelf. Op jouw resultaten en vooruitgang!

En zie je nu een mooie aanbieding?
Denk dan even aan mijn gezegde: liever long-stay fit dan quick-fix no fat!

Hoe gaat het met jouw puzzel?

liefs Anka

Comments


bottom of page