Zoeken

Rijstschotel en variaties

INGREDIENTEN; 300 GRAM BLOEMKOOLRIJST 1 UI, GESNIPPERD KOKOSOLIE OF ROOMBOTER OM IN TE BAKKEN 2 TL CITROENSAP 2 EL TOMATENPUREE FLINKE SCHEUT ZOUTE SOJASAUS ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK + ÉÉN VAN DE KEUZEVARIATIES


BEREIDINGSWIJZE; Maak de bloemkoolrijst door de bloemkool in de blender fijn te malen totdat het eruit ziet als rijst. Laat even staan op de aanrecht en maak deze als laatste klaar in een wokpan door het heel kort even te wokken met een klein beetje kokosvet (het hoeft alleen maar warm te zijn, te lang wokken maakt het papperig) Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui zacht. Voeg het eventuele vlees toe, gevolgd door de gesneden groenten. Bak ze een beetje zacht. Voeg alle overige ingrediënten toe, laat nog kort pruttelen op laag vuur en serveer met de rijst.


KEUZEVARIATIES

KIP HAWAÏ 300 gram kipfilet (in stukjes) 1 groene paprika (in stukjes) 1 rode paprika (in stukjes) 2 tomaten (in stukjes) 200 gram verse ananas (in stukjes) ROMIGE RISOTTO 400 gram champignons (in plakjes) 2 courgettes (in stukjes) 1 rode paprika (in stukjes) 4 el hummus 200 ml kokosmelk snufje gedroogde oregano NASI 500 gram prei (in ringen) 1 groene paprika (in stukjes) 1 cm verse gember 2 tomaten 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 100 gram taugé (als laatste meebakken) 4 gebakken eitjes (los serveren) ROERBAKRIJST 1 rode paprika ( in stukjes) 1 courgette (in stukjes) 1 aubergine (in stukjes) 4 el extra sojasaus 300 gram gare sperziebonen (als laatste meebakken)

Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers