Ingrediënten voor 4 personen
4 verse zalmfilets
theelepel dille
peper en zout
scheutje citroensap
kokosolie om in te bakken
500 gram bietjes
150 ml water
1 laurierblad
1 kaneelstokje
1 theelepel suikerpeper en zout
maizena om te binden of agar agar
Bereidingswijze:
Bietjes: Snijd de bietjes in blokjes. Kook de bietjes kort met het water, kaneelstokje en laurierblad. Haal de bietjes er uit en zet het even apart. Bind het bietenwater met een beetje maizena/agar agar en breng op smaak peper, zout en een beetje suiker. Verwarm dit en voeg de blokjes biet er weer bij.
Kruid de zalm met zout, peper en dille. Kruid de zalm met peper, zout en dille en sprenkel er citroensap over. Doe hierna de zalm licht marineren met bloem/amandelmeel.. Verwarm kokosolie in een koekenpan en bak de zalmfilets langzaam gaar.
Garnituur: serveer met een lekkere salade en opscheplepel quinoa
Maak de borden op door eerst de quinoa te verdelen, vervolgens de zalm. Leg de bietjes er overheen/bij en serveer daarna de salade voor je naast de zalm op het bord.
Comentarios