top of page
Zoeken

Salade garnalen

Ingrediënten:

  • 100g garnaaltjes (of kip/beef)

  • Halve ui

  • 1 tomaat

  • Komkommer

  • 1 teentje fijn gesneden knoflook

  • Geraspte worteltjes

  • Handje mais

  • Stoofpeertjes

  • 1 el verse fijn gehakte muntblaadjes

  • 4 el zelfgemaakte mayonaise (zie recept)

  • Verse muntblaadjes (garnering)

  • 1 el olijfolie

  • Limoen

  • Himalayazout & peper

  • Blokjes kaas van Violife (of gewone feta)


Bereidingswijze:

  • Snijd de tomaten in blokjes.

  • Snijd de ui in stukjes en bak ze op.

  • Snijd de komkommer in fijne blokjes (komkommer niet schillen!).

  • Vermeng de komkommer, tomaat, wortel, mais en knoflook met de fijngehakte muntblaadjes en de zelfgemaakte mayonaise.

  • Verdeel de salade in een cirkel op het bord.

  • Garneer met wat verse muntblaadjes.

  • Bak de scampi in de olijfolie.

  • Verdeel ze over de salade.

  • Als laatste voeg je de stoofpeertjes toe en Violifekaas


Eventueel kun je het aanvullen met wat quinoa.




Zelfgemaakte mayonaise:


Ingrediënten:

  • 1 ei

  • 1 el citroensap

  • 1 el appelazijn

  • ½ tl zout

  • 250 ml milde olijfolie


Bereidingswijze:


  • Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.

  • Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.

  • Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.

  • Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot.

  • Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.

  • Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.

  • Klaar!

Daarnaast kun je veel variatie aanbrengen! Hieronder vind je enkele suggesties:

  • Mosterd

  • Knoflook en tijm

  • Rozemarijn en peper

  • Bieslook en extra citroensap

  • Rode ui en peterselie


Mayonaise maken: zo mislukt het nooit

-Gebruik een heel ei. Normaal gebruik ik 2 dooiers in mijn mayonaise, maar met deze methode werkt dat niet.

-Gebruik een kom, pot of maatbeker met rechte randen waar je staafmixer precies in past.

-Haal de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog: ga vooral niet te snel.

-Deze mayonaise is al heel erg snel klaar, dus er is geen reden om te haasten.

-Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.


Opmerkingen


bottom of page