top of page
Zoeken

Schotel a la kool (2 personen)

Ingrediënten:


  • 50 g bloemkool in stukken

  • 150 g andijvie fijn gesneden

  • 50 ml plantaardige yoghurt

  • Nootmuskaat

  • 75 g kaas (plakjes) (optie violife)

  • 1 el mosterd

  • Peper

  • Himalayazout


Bereidingswijze:


  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

  • Kook de bloemkool beetgaar en giet goed af.

  • Voeg de yoghurt en de mosterd toe, stamp alles tot puree.

  • Schep de rauwe andijvie door de puree.

  • Maak op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

  • Schep alles in een ovenschaal en leg de kaas erop.

  • Bak het geheel 25 minuten in de oven.

  • Verdeel de stamppot over de borden.

Tip: voeg eventueel rundergehakt in de schotel toe. Samen met verse appelmoes is dit erg lekker!




bottom of page