top of page
Zoeken

Slow koken

Sinds een tijdje heb ik de slowcooker in huis. En ik ben fan!  In Amerika is dit apparaat (ook wel een Crock pot genoemd) al jaren razend populair, maar in Nederland kennen veel mensen het woordje ‘slowcooken’ nog niet. Als ik uitleg dat je in heel weinig tijd een heel gezond gerecht op tafel hebt, moet ik zeggen dat het interesseniveau meteen stijgt. Maar wat is een slowcooker dan precies En wat kun je er allemaal mee? 


Nou het grootste voordeel vind ik de tijd die je er niet mee kwijt bent om een geweldig lekker recept op tafel te hebben. Op de dag van vandaag zijn er een plenty of sites, boekjes en recepten om je slowcooker heerlijk mee te vullen. Ik raad het dan ook echt iedereen aan!

Zoals het woord slowcooker al zegt worden gerechten langzaam gegaard. En het mooie is dat je in deze tijd niet thuis hoeft te zijn. En met langzaam bedoel ik een tijdsduur van soms 6 tot 8 uur of zelfs langer. Je hebt slowcookers met twee standen, low en high of digitale slowcookers met een timer. Zelf ben ik met een simpele begonnen om eens te kijken of het wat voor mij was. En het is dat ik er graag eentje met timer wil maar werkelijk waar….het is niet nodig!


In een slowcooker bereid je gerechten door ze langzaam gaar te stoven. Je bereidt de ingrediënten voor, het snijwerk van de groenten, het eventueel licht aanbakken van vlees (het dichtschroeien in een pan zorgt ervoor dat de sappen in het vlees nog beter worden behouden), je legt de kruiden klaar en je maakt indien het recept het vraagt een saus of bouillon. De ingrediënten doe je in de ochtend of in de avond in de slowcooker, je zet hem op de gewenste stand en na 6 tot 8 uur is je eten klaar!  En het mooie is dat hij gewoon aan mag blijven staan! Het apparaat is er voor gemaakt dat je gewoon kan gaan werken. Zolang je hem stabiel en vrij plaats is veiligheid gegarandeerd.


Je kunt er niet alleen maar vlees in maken, maar ook veel meer andere gerechten. Zelf heb ik hem aangeschaft voor de 2 lange werkdagen van zowel John als mijzelf. Vaak komen we dan thuis en hebben dan geen inspiratie meer. Het enige waarin ik heb moeten switchen om de dag ervoor alles in huis te hebben om in de ochtend in de slowcooker te stoppen. Daarnaast moest ik even wennen dat er niet veel vocht bij hoeft. Want dit komt al automatisch uit het vlees en groenten. Maar welkom Google! Ik ben namelijk echt geen chef-kok, verre van dat, maar met de slowcooker gaat tot nu toe alles goed!

Comments


bottom of page