'Is dat lekker, Anka?' Ja!!! Dat is lekker! Ik heb het basisrecept gevonden op de Albert Heijn. Daar vind ik vaker recepten waarvan ik denk; even omvormen en jammie!
De aardappelen heb ik deels vervangen voor een bloemkool en voila! Je kunt de aardappelen helemaal vervangen voor pastinaak of bloemkool overigens. Dan heb je helemaal een koolhydraataarm gerecht. En wil je dit niet neem je 2 kilo aardappelen. Ik heb een volle pan gemaakt omdat wij natuurlijk met een grote groep meiden zijn in huize Mertens.
Ingrediënten:
1 kilo aardappelen
1 bloemkool
4 prei
800 gram sperzieboontjes
2 eetlepels kerriepoeder (of na smaak)
300 ml water
peper
zout
zak violife geraspte kaas
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen.
Snij de bloemkool in stukken.
Kook deze tesamen 20 minuutjes.
Snij de prei in het midden over de lengte en snij daarna in de breedte ringetjes.
Verwarm een pan en doe hierin de prei, snijboontjes, water en kerrie en wat peper.
Stoof deze ook zo 20 minuutjes gaar. Roer regelmatig.
Als de aardappelen en bloemkool klaar zijn giet je deze af.
Doe er een scheutje plantaardige melk doorheen en klein klontje roomboter.
Stamp de aardappelen en bloemkool.
Voeg de kaas toe en mix het goed.
Voeg hierna de pan met snijboontjes en prei toe en mix dit goed.
Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.
Je kunt hierbij vlees doen wat jij lekker vindt. Of natuurlijk zonder:).
Tip: als je heel creatief bent maak je er lekker verse appelmoes bij of stoofpeertjes.
Eet smakelijk!
Comments