ZELF BEN IK EEN LIEFHEBBER VAN STAMPPOTTEN, LIEFST MET EEN GROTE BERG SPEKLAPPEN. ZEKER IN DE WINTER KUN JE ME ERIN BEGRAVEN. TOCH KRIJG IK VAN AARDAPPELEN ALTIJD SNEL WEER HONGER. DEZE HEERLIJKE ´AARDAPPELVRIJE´ STAMPPOTTEN ZIJN GELUKKIG WÉL VRIENDELIJK VOOR JE BLOEDSUIKER. EN OOK VOOR IN DE ZOMER:)
Ingrediënten:
De basis is ipv aardappelen knolselderij, bloemkool of zoete aardappelen.
2 el roomboter
Peper en zout
Eén van de keuzevariaties
Bereidingswijze:
Schil de knolselderij, bloemkool of zoete aardappel en snijd deze in stukken.
Kook of stoom de knolselderij, bloemkool of zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Bereid ondertussen de ingrediënten van je keuzevariatie (bakken en koken).
Pureer de knolselderij of zoete aardappel met de peper, zout en roomboter, dit kan met een staafmixer of in een keukenmachine.
Doe de puree in een grote kom of pan en meng de overige ingrediënten erdoorheen, of serveer deze los naar smaak. Serveer direct.
KEUZEVARIATIES
BLOEMKOOL STAMPPOT 300 gram kipfilet in stukjes gebakken, 1 bloemkool (in roosjes, gaar gekookt), 1 pakje santen (kokoscrème), 200 gram gare kikkererwten PASTINAAKHUTSPOT MET FETA 750 gram gekookte pastinaak in reepjes, 2 gekookte uien in stukjes, 2 el rode pesto, 100 gram verkruimelde fetakaas (of violife)
BOERENKOOL STAMPPOT 400 gram gekookte boerenkool, 1 gebakken ui in stukjes, 2 tomaten (in stukjes), 1 gebakken paprika (in stukjes), 4 runderhamburgers (gebakken in roomboter of kokosolie)
RATATOUILLE STAMPPOT 300 gram rundergehakt, 1 gebakken courgette in stukjes, 1 gebakken paprika in stukjes, 3 gebakken tomaten in stukjes, 1 gebakken aubergine in stukjes, 1 el Italiaanse kruiden
Kommentare