INGREDIENTEN:
Kokosolie
1 ui
Bouillon (zodat de groenten bijna onder water staan)+ één van de keuzevariaties
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een stoofpan (met deksel). Bak hierin op middelhoog vuur de ui zacht. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes stoven op laag vuur met deksel op de pan volgens de aangegeven tijd. Serveer met rijst of sla. Gebruik een lepel met gaatjes om wat van het kookvocht in de pan te laten. Serveer eventueel met wat bloemkoolrijst, quinoa of sla.
Keuzevariaties:
POMPOEN STOOFPOTJE 400 gram stoofvlees (in stukjes) 1 oranje pompoen (in stukjes) 400 gram doperwten 2 tomaten (in stukjes) 2 el Italiaanse kruiden 2-4 UUR STOVEN SPERZIEBOON APPEL STOOFPOTJE 350 gram rundergehakt 400 gram sperziebonen 2 paprika’s (in stukjes) 2 appels (in stukjes) 2 el kerriepoeder 1 UUR STOVEN
ZOETE AARDAPPEL KOKOSPOTJE 500 gram zoete aardappelen (in stukjes) 200 gram santen 400 gram diepviesspinazie 200 gram gare kikkererwten 1 tl korianderpoeder 1 tl komijnzaadpoeder 1 UUR STOVEN
WORTEL STOOFPOTJE MET ROZEMARIJN 400 gram stoofvlees (in stukjes) 500 gram wortel (in stukjes) 2 tomaten (in stukjes) 400 gram rode linzen 1 tl rozemarijn 2 laurierblaadjes (verwijderen voor serveren) 2-4 UUR STOVEN
Comments