Soms wil je gewoon lekker wat smullen. Even denken dat je zo lekkere mars eet.
Ok, dat is het dan niet, maar het is wel onwijs lekker voor zo een keertje een lekker tussendoortje!
225 gr kokosrasp (of 100 gr kokosboter)
10 dadels, ontpit
100 gr pure chocolade (>70%)
3 eieren
1 tl vanille-extract 1⁄2 tl bakpoeder 1⁄4 tl zout
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een bakblik (20x20cm) met bakpapier.
2. Doe de kokosrasp in een keukenmachine en laat 7 minuten draaien. Voeg eventueel een paar
eetlepels gesmolten kokosolie toe of blijf steeds de randen schoon schrapen. Het eindresultaat is een soort kokosboter. Als alternatief kan je ook direct beginnen met kokosboter.
3. Voeg dadels toe en blend nog een minuut.
4. Breek de chocolade in stukken en mix dit ook mee.
5. Voeg eieren, vanille, bakpoeder en zout toe en mix nog een keer.
6. Giet het beslag in het bakblik en bak gedurende 20-25 minuten in de oven.
7. Laat het nog een uur afkoelen (en verder nagaren) voor het serveren.
Comments