top of page
Zoeken

Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 ui in stukjes

  • 2 el kokosolie

  • 500 ml kokosmelk

  • 500 ml water

  • zout en peper naar smaak

  • 10 tomaten in vieren

  • 2 el zoute sojasaus (tahin)

  • Eventueel wat crémefraiche of oat cuisine

  • Pluk tuinkers

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in de pan.

  • Bak de ui zacht op middelhoog vuur.

  • Voeg het water en de kokosmelk toe en breng het aan de kook.

  • Voeg tomaten toe.

  • Voeg de ingrediënten toe en kook deze 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.

  • Pureer de soep en doe de soep terug in de pan.

  • Breng op smaak met tahin, zout en peper.

  • Serveer met tuinkers en crémefraiche of oat cuisine.

Tip: wil je hem gevulder: gooi er lekker taugé doorheen of nog meer groenten!


Serveer met lekker wat toast of crackers (liefst zelfgemaakte maar kijk eens naar het oranje brood van Yam of de crackers van Raw of Pains de Fleurs)




bottom of page