Ingrediënten:
300 g tong (of vis naar keuze)
200 g tomaat, in plakken gesneden
200 g courgette, in plakken gesneden
Peper & Himalayazout
2 tl gedroogde basilicum
Voor de coulis:
Half bosje verse basilicum
Sap van een halve citroen
1 teen knoflook
Snufje Himalayazout
2 el olijfolie (extra vergine)
Bereidingswijze:
Bestrooi de vis met peper, zout en gedroogde basilicum.
Grill de vis en de groentes op de BBQ of in een grillpan.
Draai na 5 minuten de vis en groenten om, zodat beide zijden grillstrepen krijgen.
Meng de ingrediënten voor de coulis met een staafmixer tot een homogene puree.
Leg de vis op een bord, niet in het midden maar iets naar boven.
Leg de tomaat en de courgette dakpansgewijs op het andere deel van het bord.
Schep boven de vis een flinke lijn basilicum coulis.
Trek onderaan het bord een lijn olijfolie.
Comments