Zoeken

Vis sjiek de friemel

Ingrediënten:

  • 300 g tong (of vis naar keuze)

  • 200 g tomaat, in plakken gesneden

  • 200 g courgette, in plakken gesneden

  • Peper & Himalayazout

  • 2 tl gedroogde basilicum


Voor de coulis: 

  • Half bosje verse basilicum

  • Sap van een halve citroen

  • 1 teen knoflook

  • Snufje Himalayazout

  • 2 el olijfolie (extra vergine)


Bereidingswijze:


  • Bestrooi de vis met peper, zout en gedroogde basilicum.

  • Grill de vis en de groentes op de BBQ of in een grillpan.

  • Draai na 5 minuten de vis en groenten om, zodat beide zijden grillstrepen krijgen.

  • Meng de ingrediënten voor de coulis met een staafmixer tot een homogene puree.

  • Leg de vis op een bord, niet in het midden maar iets naar boven.

  • Leg de tomaat en de courgette dakpansgewijs op het andere deel van het bord.

  • Schep boven de vis een flinke lijn basilicum coulis.

  • Trek onderaan het bord een lijn olijfolie.



Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert , MOODZ Design & Jacomijn Dijkers