Zoeken

Visje visje....4 personen

Ingrediënten:


  • 200 gram gepelde gamba’s (vervang door kip als je geen vis lust)

  • 400 gram broccolirijst (of broccoli)

  • 200 gram champignons

  • 200 gram peultjes

  • 200 gram snijbonen

  • 2 kleine uien (50 gram)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 bouillonblokje (zonder gist!)

  • 200 gram kokosmelk (de dikke variant)

  • Kokosolie

  • Zeezout en zwarte peper


Bereidingswijze:


  • Gebruik je broccoli in plaats van kant-en-klare broccolirijst? Snijd deze dan in roosjes en maal fijn met behulp van een keukenmachine, blender of rasp (zodat het de structuur van rijst krijgt).

  • Snijd de champignons en de snijbonen in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.

  • Verhit een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook aan.

  • Voeg de champignons, de snijbonen, het halve bouillonblokje en de kokosmelk toe, doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.

  • Laat circa 10 minuten pruttelen, totdat de snijbonen vrijwel volledig gaar zijn. Voeg een scheutje water toe als het gerecht te droog wordt.

  • Voeg de gamba’s, de peultjes en een snufje zeezout en zwarte peper toe, doe de deksel weer op de pan en laat het geheel enkele minuten pruttelen, totdat de gamba’s gaar zijn en de peultjes beetgaar zijn.

  • Stoom of kook ondertussen de broccolirijst circa 2 minuten, totdat deze beetgaar is. Giet af.

  • Schep de broccolirijst in een diep bord en schep de gamba’s en groenten in kokossaus er bovenop.



Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers