Zoeken

Wafel met appeltje voor de dorst (4 wafels)



Ingrediënten:

  • Boter (om de wafelijzer mee in te vetten)

  • 75 gram havermout

  • 100 ml plantaardige melk

  • 1 ei

  • halve theelepel bakpoeder

  • 1 groene appel (geraspt)

  • 1 handje rozijnen

  • 1 theelepel kaneel

  • Optie: klein beetje honing (het is elke dag immers zondag...)

  • Handje bessen

Bereidingswijze:


  • Maal de havermout in de blender tot meel.

  • Meng in een kom het meel, bakpoeder, ei, melk en kaneel tot een beslag.

  • Rasp de appel en meng deze samen met de rozijnen door het beslag.

  • Vet de wafelijzer in met boter, giet het beslag in de wafelijzer en bak de wafels in ongeveer 5 minuten gaar.

  • Doe er een handje bessen overheen en als topping mag je een dot jersey kwark erop doen.