Zoeken

Seizoensgroenten met tonijn(2 personen)

Voor in de winter pak je onderstaande groenten:

  • 200 gram spruitjes

  • 200 gram pompoenblokjes

  • 1/2 tl kaneel

  • 4 el (koolzaad)olie

  • boerenkoolbladeren

  • peper en zout

  • 50 gram pecannoten


Voor in de zomer pak je onderstaande groenten:

  • 3 rode ui

  • 500 gram Groene asperges

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 2 hele courgette

  • Olijfolie

  • 12 kerstomaten

  • Peper

  • Zout

  • Bereidingswijze winterse groenten: Verwarm de oven op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

  • Schil de pompoen en snijd in dobbelsteentjes. Doe in een grote kom en voeg de olie en kaneel toe en hussel goed door elkaar. Verdeel over de helft van de bakplaat.

  • Was de spruitjes, verwijder gele blaadjes en snijd doormidden. Doe in een grote kom en voeg de olie en het peper en zout toe. Meng goed door elkaar en verdeel de spruitjes naast de pompoen op de bakplaat.

  • Zet 20 tot 25 minuten in de oven. Keer de groente halverwege een keer om.

  • Rooster ondertussen de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en iets donkerder kleuren.

  • Was de boerenkool en maak er grove stukken van. Maak de boerenkool goed droog met een keukenrol en doe in een grote kom. Voeg olie en snuf peper en zout toe en even husselen.

  • Wanneer de pompoen en spruitjes klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je ze even apart.

  • Verdeel de boerenkool over de bakplaat en zet 7 minuten in de oven.

  • Als de boerenkool chips klaar is hussel de pompoen, spruiten, pecannoten en boerenkool chips goed door elkaar.


Bereidingswijze zomerse groenten:

  • Verwarm de oven op 200 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

  • Snij de uien, asperges, paprika’s en courgettes in stukjes.

  • Meng met de olijfolie en doe in een ovenschaal. Bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  • Halveer intussen de tomaten en doe na ca. 20 minuten bij de groenten.

  • Breng alles op smaak met peper en zout en bak nog 5 minuten.

Serveer met 150 gram tonijn




Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: MOODZ Design & Jacomijn Dijkers