Zoeken

Wokschotel met runderreepjes 1 persoon

Ingrediënten :

  • 150 gram runderreepjes/kipreepjes naturel

  • 200 gram paksoi of brocolli

  • 1/2 courgette

  • 1 paprika (kleur naar wens)

  • 1 kleine ui (50 gram)

  • 1 teentje knoflook

  • 20 gram ongezouten cashewnoten

  • Kokosolie

  • Beetje honing, sojasaus en limoen (op smaak maken)

  • Zeezout en zwarte peper


Bereidingswijze:


  • Snijd de paksoi in grove stukken, courgette de paprika in stukjes en de ui in halve ringen.

  • Meng de sojasaus, limoen en honing en marineer hier het vlees in.

  • Pers de knoflook.

  • Verhit een eetlepel kokosolie in een wokpan of grote koekenpan en voeg de runderreepjes/kip en de ui toe. Bak circa 2 minuten op hoog vuur.

  • Draai het vuur wat lager en voeg de knoflook, de paksoi, de paprika en de spinazie toe. Roerbak 3-5 minuten, totdat de runderreepjes gaar zijn en de groenten beetgaar zijn.

  • Optioneel: voeg een paar druppels sesamolie toe en schep goed door.

  • Breng het geheel op smaak met een snufje zeezout en zwarte peper.

  • Garneer met de cashewnoten en eventueel wat rijst.