Ingrediënten:
4 flinke wortels
100 gram havermout
200 ml amandelmelk
2 eieren
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
Bereidingswijze:
Rasp de wortelen met een handrasp of in de keukenmachine
Maak een beslag met de melk, havermout, eieren, bakpoeder, kaneel en de wortels
Bak het beslag bruin in wat kokosolie
Ps: een wortel bevat:
-Veel vitamine A. Dit is belangrijk voor de aanmaak van cellen, het herstellen van je huid, het behouden van een sterk immuunsysteem en het zorgt ervoor dat je in het donker goed kunt zien.
-Bron van betacaroteen: dit helpt het lichaam bij het omzetten van vitamine a
-Rijk aan vitamine b: dit is essentieel voor je immuunsysteem, zenuwstelsel, spijsvertering en hormoonhuishouding.
-Bevat vitamine c: deze vitamine is belangrijk voor je huid en je immuunsysteem
-Bron van kalium: helpt bij het voorkomen van osteoporose, een hoge bloeddruk en het vermindert het risico op beroertes en hart- en vaatziekten.
-Rijk aan vezels: deze zijn belangrijk voor een gezonde darmwerking en het zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel.
Glycemische last: dit staat voor de stijging van je bloedsuikerspiegel na het eten van een product. Vooral als je diabetes hebt, is het erg belangrijk om die bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Wortels scoren erg laag, wat betekent dat ze dus weinig invloed op je bloedsuikerspiegel hebben.
Comments