1 ei
1 el citroensap
1 el appelazijn
½ tl zout
250 ml milde olijfolie
Bereidingswijze:
-Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.
-Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.
-Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
-Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot.
-Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
-Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.
-Klaar!
Deze mayonaise is vrij zuur: zo vind ik mijn mayo het lekkerste. Voel je vrij om de hoeveelheden citroensap en/of appelazijn naar je eigen voorkeuren aan te passen. Vind je de mayonaise te dun? Voeg de volgende keer dan gewoon meer olie toe: hoe meer olie, hoe dikker de mayonaise wordt.
Daarnaast kun je je volop uitleven wat betreft de smaakjes! Hieronder vind je enkele suggesties:
Mosterd
Knoflook en tijm
Rozemarijn en peper
Bieslook en extra citroensap
Rode ui en peterselie
Mayonaise maken: zo mislukt het nooit
-Gebruik een heel ei. Normaal gebruik ik 2 dooiers in mijn mayonaise, maar met deze methode werkt dat niet.
-Gebruik een kom, pot of maatbeker met rechte randen waar je staafmixer precies in past.
-Haal de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog: ga vooral niet te snel.
-Deze mayonaise is al heel erg snel klaar, dus er is geen reden om te haasten.
-Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Comments