top of page
Zoeken

Zelfgemaakte mayonaise

  • 1 ei

  • 1 el citroensap

  • 1 el appelazijn

  • ½ tl zout

  • 250 ml milde olijfolie


Bereidingswijze:


-Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.

-Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.

-Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.

-Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot.

-Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.

-Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.

-Klaar!


Deze mayonaise is vrij zuur: zo vind ik mijn mayo het lekkerste. Voel je vrij om de hoeveelheden citroensap en/of appelazijn naar je eigen voorkeuren aan te passen. Vind je de mayonaise te dun? Voeg de volgende keer dan gewoon meer olie toe: hoe meer olie, hoe dikker de mayonaise wordt.

Daarnaast kun je je volop uitleven wat betreft de smaakjes! Hieronder vind je enkele suggesties:

Mosterd

Knoflook en tijm

Rozemarijn en peper

Bieslook en extra citroensap

Rode ui en peterselie


Mayonaise maken: zo mislukt het nooit

-Gebruik een heel ei. Normaal gebruik ik 2 dooiers in mijn mayonaise, maar met deze methode werkt dat niet.

-Gebruik een kom, pot of maatbeker met rechte randen waar je staafmixer precies in past.

-Haal de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog: ga vooral niet te snel.

-Deze mayonaise is al heel erg snel klaar, dus er is geen reden om te haasten.

-Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Comments


bottom of page