top of page
Zoeken

Zenn of zoiets dan...

Zoals al eerder aan jullie verteld krijg ik regelmatig de vraag hoe ik het toch allemaal maar doe met mijn zaak, opleidingen, kinderen en alles er omheen. Om het niet mooier te maken dan het is, probeer ik met regelmaat niet alleen de positieve dingen te vertellen….Nou ja, kijk het is allemaal positief hoor alleen je snapt wat ik bedoel; mijn gazon is echt niet heel groen. Wat ik wel heb ontwikkelt, is de manier hoe ik er mee om ga…mindset noemen zoiets toch?


Het is mei: een maand waarvan ik altijd denk dat ik het maar leuk moet hebben. drie verjaardagen hier in huis, hemelvaart, vakantie….Maar dat werkt dus bij mij niet. Een hersenspinsel tussen mijn gevoel en gedrag is ver te zoeken. Zodra de kinderen en manlief roepen dat ik het zonnetje in huis ben krijgen ze zo felle blik dat ze afdruipen met allemaal hetzelfde woordje: “O nee…onweer”.


Ik moet zeggen dat ik nogal een wervelwind ben. Jij Anka? Ja ik! Ik wil vaak zoveel doen op één moment dat ik struikel over mijn eigen to-do lijstjes. Als iemand op zakelijk gebied iets leuks roept, roep ik ook meteen dat ik mee doe! Als er een feestje is, wilt Anka erbij zijn. En dan worden die briefjes toch wel erg vol! Ze zeggen wel eens dat het huis van de schilder ook niet geschilderd is. Nou, geloof me…ook hier in huis kan ik soms de planningen nabij zijn. Met als gevolg dat ik drie avonden broccoli met kip op mijn bord heb. En hoe meer ik mijzelf dwing dit te veranderen, hoe erger het wordt. En daar zit het hem bij mij juist vaak! (En stiekem bij velen van ons). Is het gewoonweg niet zo dat we het te perfect willen doen allemaal? Ik merk als ik in de hectiek van de drukte even ga zitten en mijzelf echt af vraag waar het om draait ik ineens 10 stappen verder kom. Zelf functioneer ik het beste met ritme en regelmaat…en daar hoort bij me een vast schema bij. Doe ik dit niet…dan kom ik weer in de achtbaan terecht. Is een achtbaan soms erg? Nee! Ik ben er van overtuigd dat veel werken of het druk hebben echt niet erg is. Zolang je er van kan genieten en niet misselijk wordt in zo wagentje gaat alles goed. Zodra dit wel gebeurt, moet je uitstappen en voor een andere attractie kiezen. Zo eentje als droomvlucht of zo…


Maar goed terug bij waar ik was. Na een drukke heftige maand kwam echt op 31 mei weer een bepaalde power over mij heen…Ik had iets afgesloten en was eens rustig gaan zitten met mijn doelen voor komende maand. En ineens werd ik heel blij! Want eigenlijk was mijn doel helemaal niet zo groot! Ik mocht afgelopen week genieten van velen nieuwe aanmeldingen en van mijn huidige klanten. Stuk voor stuk stond ik te stralen toen ik met allemaal in gesprek mocht gaan. De inzet was 100%, de sfeer was 100% en vooral de grapjes waren 100%. Nog net geen fles wijn erbij om het geheel af te maken!  Daarnaast had Pien haar eerste schooldagen overleeft en waren de juffen goed gekeurd, de agenda voor juni was ingepland en mijn yoga-en sportmomentjes al strak geblokkeerd, net zoals de vriendinnenavondjes, de lady’s night die ik samen met Roos en Roxane organiseer (ja ik en roze!), de bruiloften en andere feestjes. Ik keek op afstand naar mijn agenda en dacht: wat een gezellige agenda heb ik! Toen deze agenda zo voor mijn neus lag, heb ik mijn to-do dingen ingepland, maar met meer ruimte om mijzelf heen. Ja, het is nu toptijd met het werk en ja, John gaat nog een week naar Italie…, maar toch heb ik maar 1 missie voor deze maand: chill en doen wat ik moet doen!  O ja, niet waar….ik heb nog 2 missies: mijn huis netjes houden voor de verkoop en toch net iets meer studeren. En die foodplanner en mindtracker…die helpen mij hier onwijs goed bij. Al zeg ik het zelf:).


En in welke attractie stap jij deze maand?

Liefs Anka

Comments


bottom of page