Zoeken

Zoete aardappelcurry 4 personen

  • 3 el kokosolie om in te bakken

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 300 ml water

  • 1 mango in stukjes

  • 400 gram doperwten

  • 400 gram sperziebonen

  • 300 ml kokosmelk

  • 3 tl kikoman

  • 1 tl komijn

  • 1 tl koriander

  • 1/2 tl cayennepeper

  • zout en peper

  • 200 gram rijst



TIP: ik gebruik vaak ook curry madras van Jonny de Boer.


Bereidingswijze:


  • Kook de zoete aardappelen 10 minuutjes voor en snij in stukjes.

  • Snij de kip en kruid deze voor met curry madras.

  • Smelt de olie in een ruime koekenpan of stoofpan (met deksel).

  • Bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook zacht.

  • Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.

  • Voeg de kokosmelk en water toe. Doe nooit meteen alles in de pan zodat je goed kijkt hoeveel vocht er nodig is.

  • Voeg de zoete aardappel, mango en doperwten toe.

  • Voeg hierbij de kruiden en maak het op smaak.

  • Voeg de overige ingrediënten toe en laat het 30 minuten pruttelen op laag vuur met deksel op de pan. Voeg de eventuele laatste ingrediënten toe en serveer met de sla.


Serveer met de rijst en gekookte boontjes

Contact:

Anka Mertens 

06- 39 58 79 44

Ankamertens@outlook.com

Crown businesscenter

Ericssonstraat 2

5121 ML Rijen

CK Active

Oude kerkstraat 79

4921 XD Made

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Handige links:

Aangesloten bij:

© 2019-2020 Anka Mertens | Webdesign: Ingrid Vreijsen | Fotografie: Marleen Fotografeert , MOODZ Design & Jacomijn Dijkers