Lieve brave mensjes,
Vandaag wil ik jullie iets vertellen. Vannacht werd ik ontzettend blij gemaakt door Pien, die woont in een klein dorpje in Brabant. Ze zette gisterenavond namelijk haar schoen en deed er een stukje van deze heerlijke brownies voor me in. Als ik er nou voor zorg dat jullie allemaal jullie schoentjes mogen zetten, maken jullie dan deze lekkere brownie voor me? Niet vergeten een stukje in je schoen te stoppen dan hè! Hieronder het recept, zodat jullie meteen aan de slag kunnen.
Wat heb je nodig voor deze brownies?
400 gram witte bonen (vers of uitgelekt uit blik)
7 grote zachte Medjouldadels (een kwartier geweekt in warm water)
2 el gemalen lijnzaad (geweekt in 6 el water)
40 gram cacaopoeder
3 eetlepels gesmolten kokosolie
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 theelepel bakingsoda + scheutje citroensap
0,5 theelepel vanillepoeder
2 blokjes extra pure chocolade
Speculaasdeeg wat je maakt in dit recept (alleen heb je dan maar de helft nodig, de rest kun je bijvoorbeeld invriezen)
Hoe maak je de brownies klaar?
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast het bakblik in met een beetje kokosolie. Je kunt je bakblik ook bedekken met bakpapier als je dat makkelijker vindt.
Maak kleine balletjes van het speculaasdeeg uit dit recept en zet deze even in de koelkast.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze even goed schoon. Zorg ervoor dat er géén uitlek water meegaat in jouw beslag.
Doe het lijnzaadpapje, de cacao, Medjoul dadels, de kokosolie, het bakpoeder en de vanille in een blender en mix deze chocolade substantie tot een zijdezachte massa.
Voeg vervolgens de bonen toe en meng nog even verder tot het opnieuw een mooie massa wordt. Voeg daarna de bakingsoda en het scheutje citroensap toe. Het mengsel begint nu te bruisen, dat hoort zo;-)
Proef even of het beslag op smaak is (als je dat nog niet had gedaan;-)). Ben je een échte zoetekauw? Voeg dan nog een beetje agavestroop of stevia toe.
Strooi de balletjes speculaasdeeg over het beslag en zet het geheel in een voorverwarmde over voor zo'n 25 á 30 minuten.
Strooi ongeveer 10 minuten voor het einde van de baktijd de pure chocolade over de brownie heen. Dit geeft het een heerlijk extraatje!
Check even of de brownie niet te nat is. Hij mag best een beetje smeuïg zijn, maar niet te nat. Haal je kunstwerkje uit de oven, laat het even afkoelen en snijd het dan in mooie stukken.
Klinkt heerlijk toch? Nu lekker aan de bak!
Liefs,
de Sint
Comentarios