top of page
Zoeken

Hoe gaat het met jouw gewicht?


Herken jij dat? Je slaat een tijdschrift open en daar is dan eindelijk de wonderpil! Of je buurvrouw zegt een boekje thuis te hebben. Als je dat volgt ben je zo 10 kilo kwijt. Alleen als jij er mee start gebeurd en niet veel….Hoe dan dat nu?


Het antwoord is: een snelle oplossing is er niet!


Als je door de winkels loopt wordt je gebombardeerd met zogenaamde ‘oplossingen’ voor je probleem. En laat ik eerlijk zijn: ook ik heb er aan mee gedaan. Maar ook ik ben keer op keer teleurgesteld....


Een dieet bestaat gewoonweg niet. Vaak is het een tijdelijke oplossing die gebaseerd is op een korte motivatie. Op het moment dat je op je streefgewicht bent, komt vaak alles er weer aan. Inclusief een bonus:).


Ik zeg altijd: een nieuwe leefstijl moet je zien als het updaten van je laptop, met allerlei mappen met bestanden erin. Het moet op je harde schijf staan. Het moet herkenbaar en zoekbaar zijn. Dat betekent dus dat er wat oude gegevens van de schijf gewist moeten worden. Gewoontes, emoties m.b.t eten en rituelen. En dat kan nogal eens lastig zijn. Want voeding is een onderdeel van ons. Het maakt wie je bent en wat je doet.


En dan ga je aan de gang. Je hoort van die ene collega dat een bepaald dieet goed is of een bepaald supplement. Met volle moed ga je aan de slag. Tot het moment dat je merkt dat het bij jou niet werkt. Hoe kan dat nu?


Nou, heel simpel: iedereen is anders!


Tegenwoordig kunnen we zoveel tips en tricks overal vandaan halen en iedereen denkt dat dit nu eindelijk de oplossing is. Geloof mij: afvallen en gezond zijn zit hem niet enkel in afvallen en fanatiek sporten. Ja, gezond eten is het fundament, de basis. En sporten moet je vooral doen. Maar vaak zitten er veel meer oorzaken onder als het even niet lukt. En dat ligt dan echt niet aan jou.


Maar goed, je gaat vaak met wat dingen aan de gang. Laten we ze eens van wat dichterbij bekijken:

  • Je gaat aan dat ene spulletje wat je in de aanbieding hebt zien