top of page
Zoeken

Ik spring een gat in de lucht!!

Dinsdag 2 juni 2020. Het is zover. Mijn vuurdoop!  En ik vind het zó megaspannend! 


Ja, ja, de Anka die normaal zegt; "doe ik wel even", zit hier nu toch wel wat te stuiteren. Nog een keer oefenen en nóg een keer en... 

En elke keer vertel ik het anders dan op mijn spiekbriefje staat. Ik bedoel wel steeds hetzelfde, maar het is echt op z'n Anka's; met de gekste woorden, gestotter en heel veel 'ehhh'! 

Zit ik in de laptopcamera tegen mezelf te brabbelen, schiet er een pop-up in mijn scherm en PATS! Dan ik ben afgeleid. Snap je? Dus als ik vanavond ineens van mijn stoel val of ik ga het - uit het niets - over een of ander avontuur hebben. That's me! Ik ga proberen het niet te doen, maar ik geef geen garanties! :) 


Maar goed, een lieve vriendin van me zei gisteren: "Jij gaat voor het imperfecte perfect!" En ja, dat was in de roos... Want ik hou niet van perfect. Perfect bestaat niet. En perfect willen zijn ook niet! Ik bibber echt nog wel even door vandaag. Maar dat is gezonde spanning. Dat kan een mens aan.  Mijn vader zei altijd: "Pffff, we hadden jou echt Pippi moeten noemen." Dus dat hou ik in gedachten. Ik ga nog wat oefenen, typen en vooral heel erg trots zijn. Of het nou wel of niet loopt vanavond. Of ik een black-out krijg of niet. Ik ga het doen! Want wat Pippi vroeger ook zei; "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!".


Hoe dan ook, de weg ernaartoe was al zó de moeite waard. Als ik over mijn schouders kijk kan ik wel zeggen dat de coronatijd mij heel veel heeft gebracht. Ik geloof heel erg in 'focus op het positieve'. Positieve gedachten trekken namelijk positieve dingen aan. Natuurlijk is de wereld niet zaligmakend. En ja, ook ik heb angsten gehad. Maar je kunt twee dingen doen; óf meegaan in de angst óf kijken waar die angst vandaan komt en er iets mee doen. Ik ga altijd voor het laatste. Ik merk dat sinds de kinderen weer naar school gaan en John weer kan werken, het hier even chaos was. Ineens moest alles weer op uur en tijd. Kinderen in het gareel. Kwam ik structureel te laat voor de eerste afspraak en was het in huis chronisch ontploft. Tot overmaat van ramp bleken John en ik op dezelfde dag afspraken te hebben, waardoor Pien bijna in haar eentje op het schoolplein stond. Ach, arm zielenpietje! (oké, dat laatste stuk doe ik iets zwaarder voorkomen dan het was haha!)


Afgelopen week besefte ik me; Wow, de meiden hebben me écht veel huishoudelijk werk uit handen genomen de laatste tijd. En John heeft super vaak de kinderen opgevangen. Maar ik besefte vooral; wat was iedereen flexibel naar elkaar toe. Iedereen had begrip voor de situatie van een ander. Waar je normaal gesproken geïrriteerd raakt omdat je afspraak last minute verzet wordt, accepteerde je dat nu gewoon. 

Dat iemand ineens spontaan huilde als je vroeg hoe het ging, was zelfs een soort van 'normaal'. Ik denk dat het komt omdat we met z'n allen in hetzelfde schuitje zaten. We voelden precies wat de ander meemaakte. Er waren geen woorden nodig. Het was oké. 


En, lieve mensen, het is mijn wens dat het zo door mag gaan. Dat we naar de ander luisteren, niet oordelen en aardig zijn. En dat geldt net zo goed voor jezelf. Probeer los te laten. En ja, dat zeg ik ook tegen mezelf (terwijl ik mijn gezonde dosis spanning voor vanavond met een paar spraytjes 'Bach Bloesem Rescue' onder controle probeer te houden...) Maar, zoals een wijs geleerde ooit zei; "Het is zoals het is. En het komt zoals het komt." En dat is goed! Het leven is tastbaar, kostbaar en fragiel. Maar het leven is vooral NU. En ik hoop echt dat dat bij iedereen blijft hangen. Je leeft NU! Niet gisteren, niet morgen maar nu. Wat kan ik nu doen? Wat is nu mijn doel? Hoe voel ik mij nu?


In mijn challenge besteed ik daar ook aandacht aan. Want ik geloof heel erg dat gezond worden zonder eetbuien, samenhangt met hoe jij in het leven staat. Natuurlijk gaan we het ook nog over hele andere dingen hebben. Hormonen, stress, mindset; er komt veel aan bod! En als bonus ook nog een leuk dagmenu en een online yogales. 


Jaaa, Anka gaat weer 5 dagen vol kletsen. En kun je niet? Alles komt in de mail!  Dus, wil jij mijn vuurdoop zien en wil jij wat tools waarmee je leert hoe jij gezond en happy kunt leven zonder eetbui(k)en? Geef je dan snel nog op!


Klik hier als jij ook meer energie, balans en tijd voor jezelf wilt! 


Tot vanavond!


liefs Anka
Commentaires


bottom of page