top of page
Zoeken

Kun jij nog ontstressen?

Een gewone zondag. Zo zondag dat de zon door de boom schijnt en wij een lekkere wandeling in het bos maken. Maar ook zo zondag waar ik complete onrust voel. Ik snap waarom. Want er is rust. En laat nu net drukte, spanning en gezonde stress mijn dagelijkse leven de laatste weken bepalen. Ik dacht hier altijd van te houden. Tot ik dit jaar tot het besef kwam wat de wijze woorden van mijn vader vroeger inhielden. Had ik hier echt 40 jaar over gedaan wat hij hier mee bedoelde? Heb ik dit nu in geen één opleiding geleerd? Of was ik degene die net deed of het er niet was. Ik ga maar uit van dat laatste. Want zolang je doorgaat hoef je niet te denken toch?


De wijze woorden van mijn vader waren: "Het is helemaal niet erg als je 80 uur in de week werkt." "Maar het is veel belangrijker als je de andere uren dit niet doet." Wat hij hier mee bedoelde is gewoonweg waar. S