top of page
Zoeken

Mijn haren dansen weer!

Tegen het einde van mijn burn-out begon ik weer met het oppakken van werk en sport. Dat had zeker in het begin wel wat voeten in aarde, maar na een tijdje kon ik zeggen dat het echt beter ging. Na verloop van tijd merkte ik met sporten dat de energie die ik er normaal van kreeg weg bleef, dat ik niet verder kwam en soms halverwege een training niet meer kon. Frustratie tot en met want het ging net de goede kant op. Via CK Active, waar ik train, kwam ik in contact met Anka. Tijdens een kennismaking en intake met de nodige vragen en informatie over stress, endorfines, endorfines en de werking van het systeem (mijn lichaam) zijn we gaan testen met voeding en suppletie. Het houden van controle bleek mijn houvast te zijn zodra de balans weg leek te vallen. Die controle oefende ik uit met onder andere de weegschaal. Mijn gewicht daarin mijn houvast, en daarmee mijn grootste valkuil.

Al een paar jaar was ik aan het zoeken in mijn voeding, daarnaast nam ik geen suppletie in de vorm van mineralen en vitaminen. Aan de slag met exdorfinevrije voeding en suppletie om mijn systemen in mijn lichaam weer aan de gang te krijgen. Het restant van de burn-out in mijn lichaam aanpakken. Weer plezier en geluk ervaren. En van lieverlee de controle van mijn gewicht loslaten en gaan ontdekken wat andere (betere) voeding en balans met mij doet. De eerste 5 weken waren een hel, alles lag voor mijn gevoel overhoop. Ik voelde me rot en heb regelmatig op het punt gestaan te stoppen. Maar Anka vertelde mij dit is normaal, dit hoort erbij. Iets wat je jaren hebt gedaan, verdwijnt niet in een week. Ik zette door en na een week of 6 begon ik mij langzaam beter te voelen. Ik kreeg weer energie van het sporten, kwam weer verder en had plezier. Ook zakelijk ging het beter, kon weer keuzes maken en vooruit. De weegschaal staat nu al een tijdje zonder batterij in een hoekje van de badkamer. Ook tijdens Corona heb ik deze daar laten staan. Controle blijft een dingetje, ook dat gaat steeds beter.

Tuurlijk heb ik nog wel eens een terugval qua voeding en het zoeken naar controle. Zo ben ik nog steeds aan het sleutelen en bij aan het sturen. Wel heb ik een balans voor mezelf gevonden en voel ik heel goed aan wanneer er weer werk aan de winkel is. Anka begeleidt mij daar nog steeds in. En kan mij ook een spiegel voorhouden, niet altijd leuk wel waardevol. Ze heeft mij verder geholpen op een punt waar het nodig was. Het is pittig, zeker in het begin. Als ik terugkijk ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen om hiermee aan de slag te gaan. Mensen die mij zien, denken misschien waarom? Je ziet er toch goed uit, wat klaag je. Dat snap ik, het allerbelangrijkste is hoe je je daadwerkelijk voelt. Dat je blij wordt, plezier en  energie hebt en gelukkig bent. Dat je je van binnen gezond voelt. Daar werk ik iedere dag aan en af en toe met een beetje hulp:)


Dus wil jij weer lekker in je vel komen te zitten? Geef je snel op voor de challenge van Anka die 2 juni start of maak snel een afspraak! Mjin haren dansen weer!


Liefs
1 Comment


Floortje wat fijn dat je je weer goed voelt 👍. Ik sta helemaal aan het begin van mijn gezondheids traject met Anja en ik hoop over een tijdje net zo gelukkig en goed in mijn vel te zitten als jij.

Like
bottom of page